Huisregels

HUISREGELS
Willibrorduskapel

U bent van harte welkom in het Willibrordushuis, al eeuwenlang een huis van gebed en bezinning. U wordt ontvangen in het klooster van de Broeders van Sint Jan, waar wij de stilte en rust als een groot goed willen bewaken. Onderstaande huisregels zijn er om de geest van gebed en bezinning te ondersteunen en te waarborgen.

Groepsverantwoordelijke

 1. Uiterlijk twee weken van tevoren verwachten wij van u de volgende gegevens per mail:
 • Het programma (houdt u rekening met de vaste tijden voor de maaltijden)
 • Het definitieve aantal deelnemers (indien dit niet tijdig binnen is, houden wij het maximum geschatte deelnemers aan).
 • Diëten of allergieën van deelnemers (eenvoudige diëten zijn mogelijk zonder extra kosten). Bijzonder brood – bijv. glutenvrij of zoutloos – dienen mensen zelf mee te nemen.
 1. U bent zelf verantwoordelijk voor de ontvangst van de deelnemers (voordeur in de gaten houden, wijzen van kamers, etc.) en de communicatie met de gastenbroeder. De broeders zijn tussen 16.30 en 18.00 uur in gebed. Derhalve wordt u verzocht ruim vóór of ná deze gebedstijd zich bij de gastenbroeder te melden voor een overlegmomentje en om de kamersleutels in ontvangst te nemen, etc.
 2. U bent voor uw groep het aanspreekpunt. Eventuele vragen aan de gastenbroeder lopen via u. U kunt hem indien nodig bereiken op nummer 210.
 3. Gedurende het verblijf is uw groep verantwoordelijk voor de afwas en het tafeldekken. Houdt u hiermee rekening bij het opstellen van uw programma.
 4. Aan het einde van het weekend bent u verantwoordelijk dat de kamers en de zalen schoon worden achtergelaten. Bij in gebreke blijven, moeten wij extra kosten in rekening brengen.

Gasten
Bij aankomst

 1. De verantwoordelijke van uw groep zorgt voor de communicatie met de broeders. Gelieve uw vragen van praktische aard zoveel mogelijk via deze persoon te laten lopen.
 2. In verband met de hygiëne zijn lakens en kussensloop verplicht (ook bij een slaapzak, dient u een hoeslaken en kussensloop te gebruiken). Er is eventueel een lakenpakket te huur.
 3. Mocht er iets niet in orde zijn op uw kamer, gelieve dit zo snel mogelijk te melden aan de verantwoordelijke van uw groep.

Tijdens uw verblijf

 1. Gedurende de dag kunt u zich in de eetzaal bedienen van koffie en thee (eventueel uit de automaat). Gelieve kopjes niet naar elders mee te nemen, maar neer te zetten op de kar met vuile vaat.
 2. Er wordt van u gevraagd na iedere maaltijd mee te helpen met enkele corveetaken: afruimen, afwas, tafeldekken, e.d.
 3. U wordt verzocht zuinig om te gaan met energie: geen onnodig licht laten branden of onnodig verwarming aan laten staan.
 4. De monumentale lift (bouwjaar: 1932!) voldoet aan alle eisen, maar moet voorzichtig behandeld worden. Denkt u er aan de deur altijd goed te sluiten, anders kan de lift niet vanaf een andere etage worden opgeroepen.
 5. Gelieve tussen 23.00 uur en 07.00 uur de stilte in huis te bewaren. De gastengangen zijn erg gehorig, dus doe uw medegasten een plezier en douche buiten deze tijden.
 6. In verband met de brandveiligheid mogen er geen kaarsjes, e.d. worden gebrand in de kamers. Gezien het monumentale karakter van het pand zijn de rookmelders erg gevoelig afgesteld. Het is dan ook verboden waterkokers, stoombadjes, etc. te gebruiken in de kamers.
 7. Roken is alleen toegestaan buiten, in de buurt van de asbak aan de muur (waarin de peuken thuishoren).
 8. Mocht het nodig zijn om iets op te hangen, vraagt u dan via uw groepsverantwoordelijke om verfvriendelijk plakband.
 9. Schade door uw toedoen aan gebouw of meubels zullen wij u in rekening moeten brengen.

Bij vertrek

 1. Mocht u meubels verplaatst hebben, gelieve deze terug te zetten op hun oorspronkelijke plaats. Voor inrichting van de zalen: zie de plattegrond in de betreffende zaal.
 2. Tenzij anders is overeengekomen wordt u geacht uw kamer schoon te maken: stofzuigen, wasbak schoonmaken, zakje van de prullenbak vervangen (afvalbak staat aan het begin van de gang), lakens deponeren in de wasmand bij de ontvangsttafel. Indien u uw kamer niet schoon achterlaat, worden extra kosten in rekening gebracht.
 3. Verwarming terugdraaien naar * en ramen openzetten op kiepstand.
 4. Voor de gebruikte zalen (tenzij anders is afgesproken): stoelen omgekeerd op tafel zetten en stofzuigen.

Bij noodgevallen

 1. De broeders zijn te bereiken op nummer 210. Voor levensbedreigende situaties belt u 112.
 2. In geval van brandalarm volgt u de groene UIT bordjes, die overal de dichtstbijzijnde uitgang aangeven.
 3. De dichtstbijzijnde AED bevindt zich in het Parkhotel (Molenstraat 53).