De Broeders van Sint-Jan, een monastieke gemeenschap midden in de stad Den Haag.

Wij, De Broeders van Sint Jan Den Haag, maken deel uit van een internationale gemeenschap binnen de katholieke Kerk. Wij wonen het Willibrordushuis in de Oude Molstraat in Den Haag van waaruit we een breed scala aan activiteiten organiseren voor jong en oud: kampen, lezingen, bezinning en retraites, cursussen, vormingsweekends en gasten welkom heten.

Christus navolgen, zoals de Heilige Johannes Hem is gevolgd. Gezonden zijn naar degenen die dorst hebben naar waarheid en liefde. Plaatsen van vorming en gemeenschap aanbieden aan degenen die op zoek zijn naar zingeving, in het bijzonder jongeren en gezinnen.

“Het leven is verschenen, wij hebben het gezien, wij getuigen ervan”
(1 Joh 1,2)

wAarom?

“God is op zoek naar jou. Helemaal in de deze tijd is de noodzaak hoger dan ooit”

Als prior van de gemeenschap…….

U bent van harte uitgenodigd om de vieringen bij te wonen in de Willibrordkapel. Hierboven vind u een overzicht van de vieringen.

* Wenst u aanwezig te zijn, zorg dat u dan in ieder geval 10 minuten van tevoren aanwezig bent, drukt u dan op de bovenste bel van de ingang Oude Molstraat 35. (Broeders van St. Jan) en dan zal 1 van de broeders open doen. Mocht de deur al open staan, als u dan rechtdoor loopt door de klapdeur ziet u een trap omhoog die leidt naar de kapel.

De Broeders van Sint-Jan

Op dit moment wonen er 4 broeders in het Willibrordushuis.

Broeder Johan is een trotse Vlaming, maar woont al meer dan twintig jaar in Nederland. Hij is een bevlogen spreker die mensen graag meeneemt in hogere sferen. Bij hem kan je terecht met al je Bijbelvragen.
BROeder JOHAN
Broeder Marie-Thomas komt uit Frankrijk, woont al weer vele jaren in Nederland, maar blijft de taal bestuderen: iedere dag leert hij een stuk van het Evangelie uit het hoofd. Regelmatig komt een groep in het Willibrordushuis samen om het Markus Evangelie te memoriseren.
Broeder Marie-Thomas
Broeder

Willibrorduskapel


De Willibrorduskapel is een katholieke kapel in Den Haag. De kapel werd in 1928 gebouwd door architect Jos Duynstee. De muurschilderingen zijn gemaakt door de Haagse kunstenaar Lou Asperslagh.