Gastenverblijf

Inmiddels heeft een grote verscheidenheid het Willibrordushuis gevonden: van groepen die komen voor gebed en bezinning tot studenten die komen kennismaken met het kloosterleven, van heidedagen tot internationale kaderbijeenkomsten, van symposia tot Alphacursussen, enz. Ze worden ontvangen in een huis met een rijke geschiedenis, dat bij de tijd is gebracht door een verzorgde en smaakvolle inrichting.

Gastenkamers

De oude kloostercelletjes van de Zusters van Liefde zijn nu onze gastenkamers. Wij hebben 23 éénpersoonskamers en 15 tweepersoonskamers (gedeeltelijk met stapelbedden). Er zijn gedeelde douches en toiletten per etage. Er is een lift beschikbaar voor minder-validen.

Werkruimtes

De Tuinzaal biedt ruimte aan groepen tot 60 personen, met uitzicht op de tuin. Verschillende opstellingen zijn mogelijk, met of zonder tafels. Beamer, whiteboard en flipover zijn voorhanden. En de Johanneszaal, ooit gymzaal van de lagere school, biedt ruimte aan zo’n 50 personen.

Sinds het vertrek van de Zusters van Liefde in 1988 zijn de kloostercelletjes beschikbaar voor de ontvangst van groepen. Inmiddels heeft een grote verscheidenheid het Willibrordushuis gevonden: van groepen die komen voor gebed en bezinning tot studenten die komen kennismaken met het kloosterleven, van heidedagen tot internationale kaderbijeenkomsten, van symposia tot Alphacursussen, enz. Ze worden ontvangen in een huis met een rijke geschiedenis, dat bij de tijd is gebracht door een verzorgde en smaakvolle inrichting.

Wilt u bij ons verblijven?

Het is onze wens om velen te ontvangen en zich thuis te laten voelen in ons klooster. Helaas kunnen wij sommige aanvragen, met name van groepen van wie het programma inhoudelijk te veel schuurt met de katholieke identiteit, helaas niet positief beantwoorden. U kunt uw aanvraag indienen door te mailen met gastenbroeder, vermeldt u dan duidelijk de data, een uitleg van de het project en uw contactgegevens.


De Kosten

Onderstaande prijzen zijn inclusief overnachting, drie maaltijden per dag, koffie/thee gedurende de dag en gebruik zalen.
€ 50,- per persoon per dag
€ 95,- per persoon per weekend
Daggasten: € 26,- per dag (inclusief maaltijden, koffie/thee en gebruik zalen, zonder overnachting)

Voor de onderstaande zaken, vragen wij een extra bijdrage. Indien u een van deze zaken wenst, wilt u dit dan alstublieft duidelijk aangeven op het aanvraagformulier!

€ 10,- pp huur beddengoed en handdoekenpakket (ook bij gebruik van eigen slaapzak zijn hoeslaken en kussensloop verplicht!)
€ 5,- pp borrel per avond (fris, bier, chips/nootje) verzorgd door ons. U kunt er ook voor kiezen deze zelf te verzorgen.

Refter

In de refter, de eetzaal, worden warme en koude maaltijden geserveerd voor groepen tot 60 personen. Ook is er een zitgedeelte met een automaat voor koffie en thee. Tenzij anders is overeengekomen, wordt groepen gevraagd om hun eigen afwas te doen. Daarvoor is een horeca afwasmachine beschikbaar.

Tuinzaal

De Tuinzaal biedt ruimte aan groepen tot 60 personen, met uitzicht op de tuin. Verschillende opstellingen zijn mogelijk, met of zonder tafels. Beamer, whiteboard en flipover zijn voorhanden.

Johanneszaal

De Johanneszaal, ooit gymzaal van de lagere school, biedt ruimte aan zo’n 50 personen. Een aparte ingang via Oude Molstraat 37 en eigen toiletvoorzieningen maken de zaal uitermate geschikt voor daggroepen die veel inloop hebben. Van alle gemakken voorzien: beamer, glassboard, flip-over, maar ook heeft de zaal een apart keukentje.

Gastenkamers

De oude kloostercelletjes van de Zusters van Liefde zijn nu onze gastenkamers. Wij hebben 23 éénpersoonskamers en 15 tweepersoonskamers (gedeeltelijk met stapelbedden). Er zijn gedeelde douches en toiletten per etage. Er is een lift beschikbaar voor minder-validen.

Kapel

De Willibrorduskapel is beschikbaar voor groepen die er de Eucharistie willen vieren of meebidden met de gebedstijden van de broeders. Je kunt er ook gewoon gaan zitten en een moment verstillen…