Concept

Een monastieke gemeenschap, de Broeders van Sint-Jan, midden in de stad Den Haag.

Wij, De Broeders van Sint Jan, maken deel uit van een internationale gemeenschap binnen de katholieke Kerk. Wij wonen het Willibrordushuis in de Oude Molstraat in Den Haag van waaruit we een breed scala aan activiteiten organiseren voor jong en oud: kampen, lezingen, bezinning en retraites, cursussen en vormingsweekends.

wAarom?

“God is op zoek naar jou. Helemaal in de deze tijd is de noodzaak hoger dan ooit”

Als prior van de gemeenschap…….

U bent van harte uitgenodigd om de vieringen tijdens de Vespers bij te wonen in de Willibrordkapel. Hierboven vind u een overzicht van de vieringen.

* Wenst u aanwezig te zijn, zorg dat u dan in ieder geval 10 minuten van tevoren aanwezig bent, drukt u dan op de bovenste bel van de ingang Oude Molstraat 35. (Broeders van St. Jan) en dan zal 1 van de broeders open doen. Mocht de deur al open staan, als u dan rechtdoor loopt door de klapdeur ziet u een trap omhoog die leidt naar de kapel.

Gastenverblijf 
Voor Katholieke groepen van 5 tot 20 personen.

 Inmiddels heeft een grote verscheidenheid het Willibrordushuis gevonden: van groepen die komen voor gebed en bezinning tot studenten die komen kennismaken met het kloosterleven, van heidedagen tot internationale kaderbijeenkomsten, van symposia tot Alphacursussen, enz. Ze worden ontvangen in een huis met een rijke geschiedenis, dat bij de tijd is gebracht door een verzorgde en smaakvolle inrichting.

Gastenkamers

De oude kloostercelletjes van de Zusters van Liefde zijn nu onze gastenkamers. Wij hebben 23 éénpersoonskamers en 15 tweepersoonskamers (gedeeltelijk met stapelbedden). Er zijn gedeelde douches en toiletten per etage. Er is een lift beschikbaar voor minder-validen.

Werkruimtes

De Tuinzaal biedt ruimte aan groepen tot 60 personen, met uitzicht op de tuin. Verschillende opstellingen zijn mogelijk, met of zonder tafels. Beamer, whiteboard en flipover zijn voorhanden. En de Johanneszaal, ooit gymzaal van de lagere school, biedt ruimte aan zo’n 50 personen.

Gebed

De Willibrorduskapel is beschikbaar voor groepen die er de Eucharistie willen vieren of meebidden met de gebedstijden van de broeders. Je kunt er ook gewoon gaan zitten en een moment verstillen.

Onze broeders

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit
tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Broeder Johan is een trotse Vlaming, maar woont al meer dan twintig jaar in Nederland. Hij is een bevlogen spreker die mensen graag meeneemt in hogere sferen. Bij hem kan je terecht met al je Bijbelvragen.
BROeder JOHAN
Broeder Marie-Thomas komt uit Frankrijk, woont al weer vele jaren in Nederland, maar blijft de taal bestuderen: iedere dag leert hij een stuk van het Evangelie uit het hoofd. Regelmatig komt een groep in het Willibrordushuis samen om het Markus Evangelie te memoriseren.
Broeder Marie-Thomas
Broeder

Willibrordushuis


De Willibrorduskapel is een katholieke kapel in Den Haag. De kapel werd in 1928 gebouwd door architect Jos Duynstee. De muurschilderingen zijn gemaakt door de Haagse kunstenaar Lou Asperslagh.

Libero enim sed faucibus turpis in eu mi bibendum neque. Arcu non sodales neque sodales ut etiam sit amet. Sit amet dictum sit amet justo donec. Sed risus ultricies tristique nulla aliquet. Cursus metus aliquam eleifend mi in nulla posuere sollicitudin aliquam. Enim sit amet venenatis urna cursus. Consequat interdum varius sit amet mattis vulputate.

Evenementen

Elk half jaar organiseren we lezingen.

Retraites

U kunt alleen of met een groep enkele dagen bij ons verblijveccccccccccccccn.

Samen

Voor de gemeenschaap.

Travel in style

Quality time with family and friends, relaxation & enjoyment of nature.

Magna sit amet purus gravida quis blandit turpis cursus in. Viverra ipsum nunc aliquet bibendum enim facilisis gravida neque convallis. At augue eget arcu dictum. Sed libero enim sed faucibus turpis. Nunc non blandit massa enim nec. Vitae suscipit tellus mauris a diam maecenas sed enim ut.

Retraiteweekenden

Wil je een paar dagen dan staat ons gastenhuis voor u open. Neem contact met de gastenbroeder voor meer informatie.

Rust

Bezinning

God

Samen

SEP 22-24, ’21

Climbing the highest
point of Yosemite

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur ADIPISCING elit, sed do eiusmod tempor.

Our events

Find out more
about our events

Onze donateurs

Wij worden gesteund door.